Egyesületünk 2000-ben azzal a céllal alakult, hogy Vas megyében is megismerhessék a roncsderby iránt érdeklődők az általunk művelt sportot.

Egyesületünk tagjai részt vehetnek a MORSZ által regisztrált versenyeken egyéni és csapatbajnoki pontokat gyűjtögetve.

Tagjaink számos egyéni bajnoki és csapatbajnoki címet szereztek a közel két évtizedes tevékenységünk során.

Futamainkon a szomszédos Ausztriából is szépszámú nevező teszi tiszteletét, így már nemzetközivé vált a bajnokságunk.

Fontosnak tartjuk azt, hogy a gyermekek már kicsi korukban megismerhessék a technikai sportok hátterét, világát. Ezért már szabályzatunknak megfelelően 6 éves kortól lehetőséget biztosítunk a nevezésre. A sport által fegyelemre, a másik versenyző tiszteletére és a csapatban való tevékenykedésre tanítjuk meg őket (miközben egy versenyautót is kezelniük kell), továbbá a technikai eszközök korai szakszerű használatával az innovációs készség javítása, fejlesztése a cél.

Nagy hangsúlyt fektetünk még a közlekedéstechnikai ismeretek elmélyítésére, közlekedési szabályok betartására. Ezeket a célokat különböző prevenciós programokkal (mentési bemutató, légzsákhatás bemutató, kresz teszt) próbáljuk interaktív jelleggel bemutatni a résztvevők számára. Továbbá lehetőséget biztosítunk a vezetéstechnikai készségek felmérése, felismerése szervezett keretek és nagyközönség előtt.  Sportunk által a versenyzők olyan tapasztalatot szereznek, ami segíti őket, hogy ne a közúti forgalomban tanulják meg azt a vezetési magatartást, amit esetlegesen egy extrém közlekedési helyzet vagy időjárási feltétel idéz elő.

Tevékenységünk nagy elismerést váltott ki több autóvezetést oktató cég, a rendőrség és a katasztrófavédelem részéről is.